|

Vestjysk Bank: Tilfredsstillende 1. kvartal efter fusion

Fastholder forventningerne til 2021

I 1. kvartal 2021 realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 548 mio. kr. Kvartalsregnskabet er det første regnskab, der aflægges efter fusionen med Den Jyske Sparekasse. Korrigeret for engangsindtægter og -omkostninger relateret til fusionen, udgør resultatet efter skat 95 mio. kr., hvilket forrenter egenkapitalen med 8,4 pct. efter skat. Det er et tilfredsstillende resultat, der afspejler, at den grundlæggende drift af banken går godt.

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse fusionerede den 15. januar 2021. Fusionen betyder, at regnskabet for 1. kvartal 2021 ser væsentligt anderledes ud end tidligere kvartalsregnskaber.

Resultatet efter skat på 548 mio. kr. indeholder således 477 mio. kr. i engangsindtægt samt 82 mio. kr. i engangsskatteindtægt, som et resultat af fusionen med Den Jyske Sparekasse. Resultatet efter skat er negativt påvirket af engangsomkostninger som følge af fusionen på 69 mio. kr. Korrigeret for disse tal udgør resultatet efter skat 95 mio. kr.

Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, siger:  

”Når vi renser tallene for engangsposter, kan vi se, at bankens indtjening udvikler sig tilfredsstillende. Indtjeningen er positivt påvirket af, at vi har et generelt højere forretningsomfang med vores kunder, især i form af mange bolighandler. Resultatet viser også, at vi er godt i gang med at realisere synergierne fra fusionen.”    

Kundernes økonomi er sund
Positive kursreguleringer og lavere nedskrivninger påvirker også resultatet positivt. De lavere nedskrivninger afspejler, at Vestjysk Banks kunder generelt har en sund økonomi. Resultatet for 1. kvartal er således ikke væsentligt påvirket af Corona-krisen eller Brexit. Heller ikke udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, der kan ramme økonomien hos bankens landbrugskunder, har påvirket regnskabet væsentligt.

”Vi følger naturligvis udviklingen nøje. I slutningen af 2020 besluttede vi at øge det ledelsesmæssige skøn for nedskrivninger som følge af den økonomiske usikkerhed. Det niveau fastholder vi, fordi vi vurderer, at der fortsat er betydelige økonomiske risici i økonomien, især som følge af udfasning af Corona-hjælpepakkerne,” siger Jan Ulsø Madsen.

Fusionen forløber efter planen
Fusionsprocessen forløber planmæssigt. I januar 2021 gennemførte banken en fratrædelsesrunde, primært med henblik på at fjerne dobbeltfunktioner, svarende til 75 heltidsmedarbejdere. Sammen med besparelser på blandt andet funding, IT og lokaleomkostninger, er banken godt på vej mod at realisere synergieffekter på i alt 150 mio. kr. 

Engangsomkostningerne til fusionen holder sig samlet set indenfor de forventede rammer, og arbejdet med at samle de fleste hovedkontorsfunktioner i et nyt hovedkontor i Herning forløber også efter planen.

”Det er er en stor opgave at fusionere to pengeinstitutter, men vi har lagt en god plan, og den følger vi. Skridt for skridt kommer vi nærmere vores ambition om at blive Danmarks stærkeste lokalbank,” siger Jan Ulsø Madsen, der fortsætter: 

”Selvom vi er blevet større som følge af fusionen, er den lokale forankring fortsat central for os. Vi er til stede dér, hvor vores kunder er, og vi er aktive i de lokalmiljøer, hvor vi er til stede. Det er afgørende for os – også fremadrettet.” 

Uændret praksis i forhold til negative indlånsrenter
Som tidligere udmeldt opkræver Vestjysk Bank negative indlånsrenter af indeståender over 100.000 kr. for privatkunder, hvilket matcher markedsvilkårene.  

”Jeg kender ingen banker, der synes, det er sjovt at opkræve negative renter, men vilkårene for at drive bank i disse år er usædvanlige. Vi skal sætte priserne på vores produkter, så vi kan drive en fornuftig forretning. Det er i alles interesse,” fortæller Jan Ulsø Madsen.

Fastholder forventninger til 2021
Banken fastholder sin forventning om et resultat efter skat i 2021 i niveauet 500-550 mio. kr., når der korrigeres for engangsposter som følge af fusionen med Den Jyske Sparekasse. Der forventes et samlet resultat inklusive engangsposter og efter skat i niveauet 800-900 mio. kr.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål:
Kontakt adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen på tlf. 96 63 21 04

 

Med venlig hilsen
Jane Toft Olufsen
Leder af IR og kommunikation

Tlf direkte 96 63 20 77
E-mail jol@vestjyskbank.dk

vestjyskBANK
IR og kommunikation
Torvet 4-5, 7620 Lemvig

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Lej en PØLSEVOGN

Lej en PØLSEVOGN

Knud Slagter er klar med en dejlig pølsevogn ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Boligselskabet AL2bolig ønsker at opføre 75 attraktive og bynære etageboliger i Hinnerup ... læs mere
Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Vestjysk Banks bestyrelse offentliggør redegørelse om købstilbud ... læs mere
Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...