|

– Vi behøver ikke at søge ud af kommunen for at udvikle os

Holdet har alle fået gode lederegenskaber med i rygsækken

Holdet kan huske tilbage på et helt særligt forløb på grund af corona-nedlukningen.

 

  • Troels Ravn og Gitte Vitting Andersen har fået gode ledelsesredskaber med i rygsækken.

    Troels Ravn og Gitte Vitting Andersen har fået gode ledelsesredskaber med i rygsækken.

  •  

  • Rasmus Møller (med ryggen til) holdt en tale for holdet og stod efterfølgende for at overrække eksamensbeviserne.

    Rasmus Møller (med ryggen til) holdt en tale for holdet og stod efterfølgende for at overrække eksamensbeviserne.

Sammen med 18 kolleger har Gitte Vitting Andersen og Troels Ravn lige afsluttet et forløb for ledertalenter i Favrskov Kommune. Det har været givende og udviklende, siger de to.

Tilbage i januar i år tog de 20 medarbejdere hul på talentudviklingsforløbet, der har bestået af lederdiplommodulet ’Ledelse, kommunikation og organisation’ med undervisere fra VIA University College, personlighedstest, coachingsamtaler og netværksarbejde. De 20 medarbejdere kommer fra forvaltningerne Job og Økonomi, Social og Sundhed og Børn og Kultur.

Både Gitte Vitting Andersen og Troels Ravn har ved tidligere MUS-samtaler givet udtryk for, at de gerne ville snuse mere til ledelse, hvis det på et tidspunkt blev muligt. Da talentforløbet blev tilbudt, blev de spurgt, om det var noget for dem.
– Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle gribe muligheden, for jeg vil gerne blive klogere på ledelse. Det har hele tiden været afgørende for mig, at jeg har haft ledelsens opbakning til at give mig i kast med det, understreger Gitte Vitting Andersen, der er uddannet social- og sundhedsassistent.
Troels Ravn er lærer på Rønbækskolen i Hinnerup. I friskoleverdenen har han tidligere prøvet at snuse lidt til ledelsesopgaven:
– Ved at deltage i forløbet har jeg sporet mig lidt mere ind på, hvilken slags leder jeg kan blive, og hvilke knapper jeg har at trykke på. Det har været et spændende forløb, hvor jeg også har lært meget af at lytte til de andres problemstillinger og udfordringer.

Gitte Vitting Andersen har siden 1997 arbejdet i Favrskov Kommune (tidligere Hadsten Kommune), og hun arbejdede som demenskonsulent, da hun fik tilbudt uddannelsesforløbet:
– Det viser meget godt, at vi ikke behøver at søge ud af kommunen for at udvikle os. Jeg har lært meget konkret om at styre møder, lave en dagsorden, og hvad det vil sige at kommunikere ordentligt med medarbejderne. Det har været spændende at se sig selv i denne rolle og holde fokus på ledelsesdelen.

Netop det med at holde fokus på sig selv via teori og coachingsamtaler har for Troels Ravn været en spændende proces.
– Jeg har haft mulighed for at dykke ned i mig selv og finde ud af, hvem jeg er som professionel fagperson, og hvad er mit potentiale, uden hele tiden at skulle have fokus på rammerne og virkeligheden. Det har været meget interessant og lærerigt, lyder det fra Troels Ravn, der helt sikkert har fået mod på mere ledelse.

Rasmus Møller, direktør for Børn og Kultur, har fulgt forløbet, der ret hurtigt blev udfordret af corona-nedlukningen.
– Derfor har det meste af undervisningen været online, men deltagerne har i den grad kløet på. De har været nysgerrige på ledelse og har lavet nogle gode afsluttende opgaver. Ledelse er at bruge sin person, og det handler om at træffe nogle valg og handle på det. De 20 deltagere er nu kommet i gang med lederudviklingen, og det er en udviklende rejse. Jeg håber, at de har lyst til at byde ind på lederstillinger i Favrskov Kommune, siger Rasmus Møller.

Dato:01. juli 2020

Senest opdateret:

01. juli 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten

Hadsten

I efteråret er der fire netværksmøder for senfølgeramte efter kræft. Det er gratis at være med, og du behøver ikke at tilmelde dig ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 480.

Ugens naturbilleder nr. 480.

Idag kan jeg byde på en pose blandede sensommerbolcher. Sommervejr får vi næsten altid. I år kom det bare ikke lige til tiden, men nu er det her😎for mange i rigelige mængder ... læs mere
Loading...