mandag d. 12. april 2021
|

Vi ’glemmer’ at låse døren, når vi er hjemme – og det kan blive dyrt

35 % af danskerne låser sjældent eller aldrig døren, når de er hjemme, viser ny undersøgelse.% af danskerne

Men det er en rigtig dårlig idé. Forsikringen dækker nemlig kun begrænset, hvis du bliver udsat for tyveri i hjemmet med en ulåst dør.

 
 

35 % af danskerne låser sjældent eller aldrig døren, når de er hjemme i deres bolig, og er de udenfor, fx i haven eller nede med skraldespanden, er der 40 %, der sjældent eller aldrig låser deres hoveddør.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Videncentret Bolius i december 2020. Undersøgelsen er gennemført blandt danskere i alderen 25+ år, og der er i alt gennemført 1.003 interviews.

Men det er en dårlig idé, at lade døren være ulåst, også selv om du er hjemme, forklarer Anja Lintrup Sørensen, konsulent hos Forsikring og Pension. Din forsikring dækker nemlig ikke i samme omfang, hvis du får besøg af tyve, mens din dør ikke er låst, og det gælder uanset, om du er hjemme eller ej.

LÆS OGSÅ: 11 ting, som din indboforsikring IKKE dækker

Indbrud vs simpelt tyveri

Forsikringsselskaberne definerer et såkaldt indbrudstyveri som et ”tyveri fra forsvarligt aflukket samt aflåst bygning eller lokale”. Ved et indbrudstyveri dækker din forsikring fuldt ud. 
Hvis der derimod er tale om et simpelt tyveri, dvs. et tyveri ”uden for bygning eller fra uaflåst bygning eller lokale”, så er dækningen begrænset.

Lås døren – også når du er hjemme

– Yderdørene i din bolig skal være lukket og låst, før der kan være tale om indbrud. Hvis du har indbrud, så dækker forsikringen fuldt ud. Er din yderdør derimod ikke låst, så bliver et tyveri i din bolig betragtet som ’simpelt tyveri’, og så vil du kun få en begrænset dækning, siger Anja Lintrup Sørensen.

Når det gælder penge, smykker, guld- og sølvting, værdipapirer og frimærker er der ingen dækning overhovedet.

Anja Lintrup Sørensen anbefaler, at du altid låser yderdøren i dit hjem, også når du er hjemme.

– Medmindre man opholder sig i det rum, hvor indgangsdøren er, så det en god ide. Hvis man går i haven, er det også en rigtig god ide. Og så skal man tænke over, hvordan man lader sine ting ligge fremme. Ligger der ting, som kan friste, lige ved et åbent vindue eller en dør? Listetyve er dygtige og hurtige, og du behøver ikke at være væk i mange sekunder, før de kan når at stjæle ting gennem et åbent vindue eller en ulåst før. 

Hvad dækker din forsikring ikke ved simpelt tyveri?

Ved simpelt tyveri dækker din indboforsikring IKKE penge, smykker, guld- og sølvting, værdipapirer og frimærker. Den dækker heller ikke såkaldt særligt indbo som fx elektronik, der oftest er dækket med et fast beløb eller en procentdel af den samlede forsikringssum. 
Tjek din egen indboforsikring for at få dine specifikke oplysninger om dækning og forsikringssum. 
Kilde: Forsikringsoplysningen

Kvinder låser oftere døren end mænd

69 % af kvinderne i undersøgelsen svarer, at de ofte eller altid låser hoveddøren, når de er hjemme. Det samme gælder kun for 59 % af mændene i undersøgelsen. 

Den forskel nikker Anja Lintrup Sørensen genkendende til. 

– Sådan er det også hjemme hos os. Det handler jo også om at beskytte sig selv, for selvfølgelig kan der ske andre forbrydelser end tyveri. Det skal naturligvis ikke tage overhånd, og man skal ikke se spøgelser, men mange tænker ikke over risikoen. 

LÆS OGSÅ: Sikre låse og nøgler

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Ses vi til Landsindsamlingen

Ses vi til Landsindsamlingen

Vi glæder os til at se dig ... læs mere
Kørsel uden førerbevis

Kørsel uden førerbevis

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Møde afholdt i Inside i Hammel ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Et enigt byråd vedtog i Budget 2021-2025 at indføre en ny frokostordning til borgere, der visiteres hjælp til at anrette frokost ... læs mere
Loading...