|

Vi mangler byggegrunde i Favrskov

Af Mette Nøhr – Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov
Grønhøjvej 33, 8450 Hammel

Mette Nøhr  C

 

Byggegrundene går som varmt brød i Favrskov. Det er særdeles positivt. Det viser, at Favrskov på mange måder er en attraktiv kommune. Forleden kunne vi læse i ugeavisen, hvordan mange førstegangskøbere foretrækker Favrskov – det er skøn læsning.  

Men det er også en stor udfordring, at grundene sælges så hurtigt. Det kræver, at der løbende fyldes nye varer på hylderne, så udvalget også er bredt og alsidigt i morgen. Når man klikker ind på hjemmesiden www.flyttilfavrskov, er udbuddet af grunde til salg stort set ikke-eksisterende. Jeg er med på, at flere grunde er på vej i Hammel, Hadsten, Hinnerup, Thorsø og andre steder, men det er bare ærgerligt, hvis den gode udvikling går i stå, fordi man ikke har handlet i tide. Det er ærgerligt, hvis børnefamilien ender i Skanderborg, fordi der ikke var flere grunde i Thorsø eller Farre.

Vi står midt i et økonomisk opsving, der giver mange mulighed for at investere i fast ejendom, og der skal Favrskov være helt fremme i skoen. Det nytter ikke, at vi siger til interesserede, at de kan komme igen om et år eller to – i mellemtiden vil mange have bygget nyt et andet sted.

Det er afgørende, at det er muligt at købe grunde rundt i hele kommunen, så udviklingen og væksten kommer hele Favrskov til gode. Jeg ser også gerne, at vi i højere grad lader private spille en større rolle, når det handler om at sikre et bredt udvalg af grunde.

Det er ikke kun grunde til private, vi skal opprioritere. Vi skal også sikre et bredt udvalg af erhvervsgrunde, så vi kan få flere virksomheder til kommunen. Det er en fornøjelse at se, hvordan den østlige del af kommunen trækker i stor stil, men vi skal også kunne tiltrække virksomheder og arbejdspladser i den vestlige del af kommunen. Det forudsætter, at der er attraktive grunde til salg.

I DIs nye undersøgelse, hvor virksomhederne bedømmer og ranglister kommunerne, lander Favrskov på en 50. plads, når det handler om at sikre et udbud af erhvervsgrunde med plads til udvikling. Sidste år lå vi nummer 9. Når det handler om at tage hensyn til erhvervslivet i den lokale planlægning, lander Favrskov som nummer 45 – sidste år lå vi nummer 17. Det skal vi altså kunne gøre bedre.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...