|

Vi skal hæve ambitionsniveauet

af Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Grønhøjvej 33, 8450 Hammel

Mette Nøhr   C

 

Jeg har tilladt mig at kritisere Favrskovs placering som nummer 16 på Dansk Industris årlige liste over erhvervskommuner. En 16. plads er ingen katastrofe, men jeg mener, vi skal hæve ambitionsniveauet. Vi skal gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i kommunen, så vi får mere vækst, flere arbejdspladser og flere skatteindtægter, som vi kan bruge på kernevelfærd og udvikling af Favrskov. 

Min kritik er ikke velset alle steder, og det er fair nok. Søren Frandsen, SFs spidskandidat, giver ikke meget for DI-undersøgelsen. Jeg har det helt anderledes. Den bygger på svar fra 71 virksomheder i Favrskov, så selvfølgelig bør vi tage dens resultater meget seriøst. Når vi vil forbedre tingene, er det en god idé at lytte til dem, der har fingeren på pulsen, og i det her tilfælde er det virksomhederne.

Borgmester Nils Borring har været ude at forklare, hvorfor Favrskov er rutsjet ud af top fire, hvor vi var fast inventar i flere år. Årsagen er, at de andre kommuner er blevet bedre. Her kan man så vælge to veje: Tage kampen op eller affinde sig med en lavere placering.

Jeg vælger det første og opfordrer borgmesteren til at gøre det samme. Vi skal gå efter toppen. Derfor skal vi dykke ned i undersøgelsen og se, hvor skoen trykker. Et af stederne er dialogen mellem erhvervslivet og kommunen, hvor Favrskov rangeres som nummer 26. Når man zoomer ind på dialogen mellem erhvervslivet og de kommunale politikere, lander Favrskov som nummer 35. Det skal vi gøre bedre. Når det handler om dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd, lander vi som nummer 30. Det er heller ikke prangende, og det bør da få kommunen til at kigge på sine arbejdsgange.

Der, hvor Favrskov placeres dårligst, er ”Brug af private leverandører”. Søren Frandsen skriver i avisen, at han er ”fløjtende ligeglad med bundplaceringen i den kategori”. Det bør han ikke være – for det handler om, hvordan vi bruger de kommunale skattekroner. Vi skal være åbne over for at lade private byde ind på kommunale opgaver. Det er velkendt, at konkurrence kan være med til at øge effektiviteten, højne kvaliteten og gøre, at vi får mere for pengene. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...