|

Vi skal hjælpe hinanden med Digital Post

Alting bliver bare meget nemmere, når vi holder sammen og hjælper hinanden i det daglige. Og nu er det tid til at hjælpe hinanden igen.

Sådan lyder budskabet fra 10 kommuner i Region Midtjylland og Region Midtjylland i en ny kampagne #DigitaltSammenhold,  der skal få flere midtjyder til at tilmelde til at sig Digital Post.

1. november 2014 skal alle borgere over 15 år nemlig kunne modtage Digital Post fra det offentlige, hvis de ikke er blevet fritaget. I Region Midtjylland er der dog stadig mere end 400.000 borgere, der ikke har taget stilling til, om de skal tilmeldes Digital Post eller søge om fritagelse. Det viser den seneste statistik fra Digitaliseringsstyrelsen.

Omdrejningspunktet i kampagnen er en film med budskabet, at vi kommer meget længere, når vi hjælper hinanden. Nogle har brug for hjælp ved computeren – andre skal bare lige huskes på det.

– Vi opfordrer til, at man giver et ekstra nap med det digitale

Til eksempelvis mormor eller teenagesønnen, så alle bliver klar til Digital Post, siger Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

Han ser frem til, at Digital Post i højere grad bliver en del af hverdagen for borgerne, for der er flere fordele, blandt andet at man har posten samlet ét sted, og at den når hurtigere frem.

Når familien har brug for hjælp til at komme videre med Digital Post, stiller kommuner og regioner hjælp til rådighed, eksempelvis i form af en fælles hotline, hvor alle borgere kan få hjælp til Digital Post.

– Både kommuner og region har et stort ansvar for at hjælpe de borgere, der endnu ikke er tilmeldt Digitalt Post. Og der er heldigvis masser af hjælp at hente for borgerne i de enkelte kommuner. Det, vi mangler nu, er at få så mange borgere som muligt til at tage stilling til Digital Post inden 1. november, siger Jacob Bundsgaard, borgmester for Aarhus Kommune.

Derfor glæder han sig over, at en række kommuner og Region Midtjylland arbejder sammen om at gøre borgerne opmærksomme på, at vi snart modtager posten fra det offentlige digitalt.

– For vi kan meget mere sammen end hver for sig, siger han.

De ti kommuner er Aarhus, Silkeborg, Herning, Viborg, Skive, Odder, Ringkjøbing-Skjern, Favrskov, Syddjurs og Ikast-Brande.

Med venlig hilsen

Email til redaktør: Dorthe Lerche

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hamburgerryg med gule pletter

Hamburgerryg med gule pletter

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om kost mod kræft og hjertesygdomme ... læs mere
Nyt fra Leca

Nyt fra Leca

Sommerferien er ovre, men her har det ikke stået stille ... læs mere
ABSURD!

ABSURD!

Hvis der er nogen, der er ”absurd”, så er det USA's præsident… ... læs mere
Kvik løber tog billede af blotter

Kvik løber tog billede af blotter

En 48-årig kvinde reagerede kvikt og hurtigt, da hun var ude at løbe en tur i Ulstrup og stødte på en blotter ... læs mere
Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

SÆSONSTART - mandag den 2. september 2019 ... læs mere
Den tilfredsstillende udvikling fortsætter i Vestjysk Bank

Den tilfredsstillende udvikling fortsætter i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank realiserede i 1. halvår 2019 et resultat efter skat på 163 mio. kr., svarende til en fremgang på 37 procent i forhold til samme periode sidste år ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Ny forskning i kræft hos ældre ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 431.

Ugens naturbilleder nr. 431.

TING SOM KOMMER OG GÅR I TIDEN: regnbyger, solen, regnbuen, høstmaskinerne, sneglene, sommerfuglene, sikavildtet og vildsvinene ... læs mere
HERLIGE AUGUSTDAGE

HERLIGE AUGUSTDAGE

Et nyt skoleår er startet med nye bøger og måske bogindbinding. Hyggelig sommerklumme af Ole Juul - her på PingvinNyt ... læs mere
Loading...