|

Videokonkurrence: Undgå økonomisk svindel og vind en tur i biffen

Østjyllands Politi oplyser

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har udskrevet en videokonkurrence for at sætte fokus på økonomisk kriminalitet bæandt de ældste elever i folkeskolen og de yngste elever på videregående uddannelser i Aarhus Kommune.

 
En lækker smartphone, en brugt computer, billigt børnetøj eller billetter til den udsolgte festival. Der er mange lækre varer til salg privat på nettet, men pas på – for du kan let blive snydt.

Du kender det måske. Der dukker en annonce op på Facebook med et knaldgodt tilbud på præcis den brugte mobiltelefon, som du længe har ønsket dig. Du skriver til sælgeren, I bliver enige om en pris og aftaler, at han sender den til dig. Men måske går det ikke helt, som du havde ventet. Måske dukker den aldrig op, måske modtager du en billig kopi i stedet eller måske viser det sig, at telefonen er i væsentligt dårligere stand, end du blev lovet.

Antallet af anmeldelser om økonomisk kriminalitet stiger desværre år for år. Særligt unge bliver udsat for svindel i forbindelse med private handler på nettet og bliver narret til at deltage i hvidvask af penge; det der kaldes at blive udnyttet som muldyr.

” Økonomisk kriminalitet og svindel på nettet er i dag så stort et problem, at det er helt afgørende, at de unge lærer at navigere i det digitale på en god og sikker måde. Alene sidste år fik politiet 9.924 anmeldelser fra borgere, som er blevet snydt i forbindelse med handel med andre private.” siger Lau Birk Kristensen, som er politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Samlet set modtog politiet i 2019 over 26.000 anmeldelser om it-relateret økonomisk kriminalitet. Svindel i forbindelse med handel mellem private udgør langt størstedelen ligesom antallet af anmeldelser om netbanksindbrud og muldyr er stigende.

Konkurrence for skoleelever

For at øge de unges opmærksomhed på digital kriminalitet har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi udskrevet en videokonkurrence for de ældste elever i folkeskolen og de yngste elever på videregående uddannelser i Aarhus Kommune.

”Unge bliver dygtigere og dygtigere til at begå sig sikkert og trygt online. Desværre bliver de, der ønsker at fuppe og narre også dygtigere. Vi skal have brudt kurven med unge, der bliver udsat for økonomisk kriminalitet, og en god forebyggende vej er at dele de gode erfaringer og rutiner, som mange unge allerede har i dag,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Eleverne skal i konkurrencen producere en film på højst 60 sekunder, hvor de kommer med bud på, hvordan man sikrer sig mod økonomisk kriminalitet. Emnet kan enten være handel på nettet eller brug af muldyr til hvidvask.

” De unge er særligt udsatte for økonomisk kriminalitet og skal lære at navigere i det digitale på en god og sikker måde. Vi håber derfor, at rigtig mange lærere og elever vil være med og komme med et bud på, hvordan de gode råd kan udbredes til andre unge,” siger Lau Birk Kristensen.

Den bedste film bliver vist på Østjyllands Politis sociale medier, og vinderens klasse får en tur i biografen med popcorn og sodavand til alle eleverne.

Nærmere information om konkurrencen fås ved at sende en mail til OJYL-videokonkurrence@politi.dk.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Dagligstuen er blevet et hjemmekontor | Livet som pensionist stiller nye krav til din bolig ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
KvægNYT:

KvægNYT:

Webinar om arbejdssikkerhed, Lov om Dyrevelfærd, vitamin- og mineraltildeling ved non-GM ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Børnebøgernes digitale verden ... læs mere
Ny dag, men også nyt ord fra Hadsten Håndbold

Ny dag, men også nyt ord fra Hadsten Håndbold

Bogstav-skattejagten kører igen i dag rundt om vestjyskBANK Arena - Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (1)

UD I NATUREN (1)

Endelig fik vi en dag med RIGTIG VINTERVEJR. Det var piv koldt og piv smukt ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...