|

Vil du ha’ en positiv historie om gadeidrætsfællesskaber i en coronatid?

Omega Skate Klub i Søften skaber fællesskaber for børn og unge med et fedt event på trods af corona.

 

Her byder frivillige fra Omega Skate Klub børn og unge velkommen til eventet Omega Open ’20. Det bliver en dag spækket med gadeidræt på hjul og god stemning. Deltagerne kan give den gas på scoot (løbehjul), blades (rulleskøjter), BMX og skateboard til workshops, lave streetart og blive inspireret af dygtige, rutinerede skatere.

StreetAttack skal lave larm

Eventet er en del af dette års StreetAttack, der de sidste tre år har været afholdt i det østjyske. Her åbner fem faciliteter dørene op for alle interessede. Eventet foregår under overskriften #BEACTIVE, som i det østjyske er orkestreret af DGI Østjylland i samarbejde med International Sport And Culture Association.

”De lokale gadeidrætsfællesskaber er med til at sætte spot på de muligheder og oplevelser, som gadeidrætten rummer. Gadeidræt er typisk ikke organiseret som de fleste traditionelle idrætter i foreningsverdenen. Derfor ønsker vi at hjælpe dem med at lave noget larm for deres tilbud i en ramme, de selv har været med til at definere,” udtaler Nicolaj Ruby, programleder for ungekultur hos DGI Østjylland.

StreetAttack er blevet til med støtte fra Europa-Kommissionen gennem bevægelsesugen European Week of Sport, der finder sted fra 21.-27. september. Formålet med bevægelsesugen er at få mennesker over hele Europa til at bevæge sig under sloganet #BEACTIVE.

Eventet bliver afholdt på Gadeidrættens Dag, den 12. september, og er desuden støttet af Game samt Platformen for Gadeidræt. Gadeidrættens Dag er med til at sætte fokus på gadeidrætten for at få flere børn og unge til at blive aktive på gadeplan.

 Sikkerhed og fællesskab

Hallens rammer giver børn og unge mulighed for at blive en del af et fedt fællesskab med andre udøvere. Samtidig gør gadeidræt på hjul det nemt for deltagende at holde god afstand og passe på hinanden imens.

Omega Skate Klub sikrer rammerne for, at hele eventet sker trygt og sikkert. Eventet er splittet i to blokke, hvor max 100 personer kan deltage pr. gang. På den måde overholder skatehallen alle coronaretningslinjer. Desuden skal børn og unge selv medbringe udstyr til dagen.

Eventet Omega Open ’20 afholdes i samarbejde med Platformen for Gadeidræt, European Week of Sport, DGI Østjylland og International Sport Culture and Association.

Det hele finder sted lørdag den 12. september 2020 i Omega Skate Hal, Omega 2, Søften, 8382 Hinnerup fra 10-12.30 og igen fra 13-15.30.

Der kan max være 100 deltagere i hver blok. Derfor bedes du kontakte Trine Brøns Nielsen, bestyrelsesmedlem i Omega Skate Klub på tlf. 31 41 30 08 eller mail trine.broens@gmail.com og give besked, om du kommer.

Læs mere om Gadeidrættens Dag her:

http://gadeidraet.dk/gadeidraettens-dag/

 Bedste hilsner

Johanne Wedel Madsen

Kommunikationspraktikant 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...