|

Vil nedlægge brandstationen i Hinnerup

Det er formentlig snart slut med brandstationen i Hinnerup

 Det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed ønsker nemlig at nedlægge stationen – og i stedet indgå en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at området fremover skal dækkes fra den kommende brandstation i Lisbjerg. Denne station får 1-minutsberedskab, og dermed vil den kunne nå hurtigere frem til Hinnerup end en lokal station med 5-minuttersberedskab.

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale beredskab for Randers, Favrskov og Djursland, og som led i et kommende udbud af brandslukningen vil beredskabet lukke brandstationen i Hinnerup.

Vurderer stationernes placering

I dag står Falck for driften af fem af Beredskab & Sikkerheds brandstationer, herunder brandstationen i Hinnerup, som har ca. 40 udrykninger om året. Aftalerne med Falck udløber 31. december 2021. Derfor er Beredskab & Sikkerhed i gang med at klargøre et udbud af det operative beredskab, herunder en vurdering af de nuværende stationers placering i forhold til øvrige stationer.

Samtidig er Østjyllands Brandvæsen i gang med at opføre en ny station Aarhus Nord med fuldtidsbemanding i Lisbjerg. Den nye brandstation vil stå færdig ultimo 2021. Ifølge Beredskab & Sikkerhed vil brandstationen kunne være hurtigst fremme i Hinnerup-området, fordi det bliver en fuldtidsbemandet brandstation. Og det er i dag et lovkrav, at nærmeste brandstation skal rykke ud – uafhængigt af kommunegrænser.

Direktør: Brandfolkene har gjort det godt

”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan fortsætte med brandstationen i Hinnerup. Ikke mindst fordi brandmændene på stationen har gjort det rigtig godt i mange år. Men samtidig er det en god nyhed, at vi fortsat vil kunne tilbyde borgerne i Hinnerup-området de samme gode responstider, som de har i dag, med den nye løsning”, siger beredskabsdirektør Morten Sønderby fra Beredskab & Sikkerhed.

”I januar 2020 indgik vi et strategisk partnerskab med Østjyllands Brandvæsen om etablering af en fælles vagtcentral og fælles operationschef-ordning, bl.a. med det formål at skabe mest mulig vagtcentral og ledelsesmæssig støtte for de to beredskaber inden for de økonomiske rammer. Med det kommende samarbejde om slukning i Hinnerup-området er det klart forventningen, at vi også på det operative område vil kunne drage fordel af et tæt samarbejde med vores nabobrandvæsen til fælles gavn for borgerne i begge beredskaber”, fortæller Morten Sønderby.

Forventer besparelse

”Vi er særligt optaget af trygheden for borgerne i Hinnerup-området. Her har vi fået bekræftet, at Østjyllands Brandvæsen kan overholde de aftalte responstider fra deres nye station i Lisbjerg”, siger borgmester Nils Borring fra Favrskov Kommune, hvori Hinnerup indgår.

Beredskab & Sikkerhed forventer, at den nye aftale vil give en besparelse. Beredskabet understreger også, at besparelsen bliver væsentligt større, hvis alternativet var, at man både skulle drive stationen i Hinnerup og have den aftale med Østjyllands Brandvæsen, som er et krav for at sikre, at den nærmere enhed rykker ud.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

Snakbar er  100% baseret på frivillig arbejdskraft.  ... læs mere
Her maler de vist selv KØERNE ??

Her maler de vist selv KØERNE ??

Hvad er det for en type køer ... læs mere
SNYDT, ARNE!!!

SNYDT, ARNE!!!

Socialdemokratiets store og altoverskyggende valgløfte op til valget for godt et års tid siden, og et væsentligt element i ”4-bandens” forståelsespapir var, at det nu skulle ”blive Arnes tur”. Arne, den nedslidte bryggeriarbejder, skulle have ubetinget ret til en tidlig ... læs mere
annonce -  afsyrede massive møbler sælges

annonce – afsyrede massive møbler sælges

Henvenvendelse 25 30 10 01 eller 40 94 04 22 - spørg efter historien bag møblerne ... læs mere
MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

Et gammelt postkort fik Kurt Villy til at se nærmere på Mathilde Vedde fra Hadsten Højskole ... læs mere
Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning - Medlem af Social og sundhedsudvalget (A) ... læs mere
Loading...