torsdag d. 21. oktober 2021
|

Vil slanke BoligJobordningen

Regeringen vil ophæve den midlertidige udvidelse af BoligJobordningen ved årsskiftet. Imens presser støttepartier på i kulissen for at afskaffe fradrag til serviceopgaver og håndværkerfradrag gennem boligjobordningen helt.

 
 

BoligJobordningen, også kendt som håndværkerfradraget, skal slankes, så det kommer tilbage på niveauet før corona-epedemien. Sådan lyder oplægget fra regeringen i udspillet til den kommende finanslov.

Tidligere i år blev det besluttet at fordoble håndværkerfradraget i 2021, mens servicefradraget blev firedoblet. Det ekstra høje fradrag skulle bidrage til at holde hånden under dansk økonomi under corona-epidemien. 

Nu gælder det imidlertid om at lette foden fra speederen, lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S), da regeringen mandag præsenterede sit finanslovsforslag. 

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag – alt du skal vide

Støttepartier vil afskaffe fradrag helt

Debatten om BoligJobordningen kan risikere at blive begyndelsen på enden for fradraget, som oprindeligt blev indført af VK-regeringen i 2011.

Regeringens støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale ønsker nemlig alle at afskaffe fradraget helt. De tre partier var sammen med Alternativet ellers netop med til at lægge stemmer til den udvidede ordning i begyndelse af året. Men den har udtjent sit formål, lyder meldingen nu fra SF.

– BoligJobordningen var god som et kriseværktøj efter finanskrisen, hvor vi havde brug for at give en hjælpende hånd til byggeriet. Det er ikke sagen længere. Vi har en branche, som mange steder er overophedet, og derfor synes vi, det er uansvarligt fortsat at poste en masse penge i det. Vi vil hellere bruge pengene på klima og folkeskole, siger Lisbeth Bech-Nielsen fra SF ifølge DR.

LÆS OGSÅ: Her er håndværkerfradraget for 2021

Regeringen åben for forhandlinger

Selvom finansminister Nicolai Wammen ikke selv har på dagsordenen at afskaffe BoligJobordningen helt, så er han ikke helt afvisende for idéen.

– Det er noget, som vi skal finde ud af ved forhandlingsbordet, sagde han efter mandagens pressemøde.

Finanslovsforhandlingerne med de øvrige partier begynder i efteråret og skal munde ud i den endelige finanslovsaftale for næste år. Aftalen skal være på plads og vedtages i Folketinget inden årsskiftet.

LÆS OGSÅ: Hvem kan få håndværkerfradrag?

Betingelser for at få håndværkerfradrag

 • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.

 • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan dele fradraget uanset, hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan i 2021 få fradrag for op til 25.000 kr. for både håndværkerydelser (12.500 i 2020) og serviceydelser (6.200 kr. i 2020). Beløbet overføres ikke automatisk, så indtast hver jeres andel i jeres årsopgørelse.

 • Hvis andre i en husstand, fx dine børn over 18 år, skal have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Beløbet skal betales elektronisk, enten til håndværkeren, eller til den i husstanden, som har betalt håndværkeren.

 • I en helårsbolig skal du bo der, mens arbejdet udføres.

 • Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri. Du kan heller ikke få fradrag for arbejde i forbindelse med anlæggelse af have – det er kun de tilbagevendende arbejder med vedligeholdelse af haven, der giver mulighed for servicefradrag.

 • Kun ejerne af en fritidsbolig (og deres ægtefæller) kan få fradrag for fritidsbolig. Du kan ikke få fradrag for serviceydelser, hvis du lejer dit sommerhus ud.

 • Selvom du har både helårsbolig og sommerhus, kan du højst få fradrag for 25.000 kr. i 2021 for håndværkerydelser (12.500 kr. i 2020) og serviceydelser (6.200 kr. i 2020).

 • Husk, at det kun er arbejdslønnen, du kan få fradrag for.

SE MEREadd
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet Bo Bæredygtigt

Ja tak, jeg vil gerne modtage:

 • Velkomstmail med 20 gode tips og råd
 • Inspiration til at bo mere bæredygtigt
 • Aktuel og relevant viden fra fageksperter
 • Nyheder min. hver fjerde uge

 
 
 

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du vores retningslinjer.

Kilder, henvisninger og metode

Nyhed: Hold dig ajour med aktuel og relevant viden for dig og din bolig. Indholdet er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Se seneste nyheder.

Alle bidragsydere:

 • Michala Dieckmann, journalist

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...