|

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær – Hadsten

Af Jørgen Kjær

 

Volvo Amazon er i dag blevet en eftertragtet bil blandt klassikerfolket og specielt den såkaldte  herregårdsvognen appellerer til mange. Det betyder også at priserne er steget for de gode eksemplarer, som for eksempel den Volvo Amazon Herregårdsvogn fra 1962 som Lasse-Emil Bang Nielsen fra Aalborg netop har sat til salg.

-Det er en Volvo Amazon B18 HGV. fra 1962. År 1962 er det første år, hvor modellen herregårdsvogn blev lanceret. I 1962 blev der lavet 1399 i alt, hvor denne er nr. 1398, det vil jo så sige, at bilen er den næstsidste, der kørte af samlebåndet i 1962. Da jeg købte bilen, var der en del, der trængte til kærlighed. Der var blandt andet monteret et ”T-Hansen” -anlæg i bilen med store højtalere i døre og bagagerum. Der var i den forbindelse blevet skåret vilkårlige og upræcise huller til højtalere i både dørbeklædninger og bagagerumsbeklædninger. Jeg har derfor fundet originale nye dørbeklædninger til bilen. Jeg har samtidig lavet et nyt interiør til bagagerummet i bejdset og lakeret birkefinér, hvilket jeg synes står ret fint ud, fortæller Lasse-Emil Bang Nielsen, der også har jeg renoveret tagbagagebærer, der er blevet galvaniseret og trælamellerne har han slebet ned, bejdset og lakeret.

-Bagtøjet er ny serviceret og fremstår både mekanisk og visuelt som et nyt bagtøj. I den forbindelse, er der blevet skiftet bøsninger i de bagerste bærearme. Jeg har også skiftet toppakning, samt en masse andre pakninger i motoren, fortæller 24-årige Lasse-Emil, der i dag læser til maskinmester på Aarhus Maskinmesterskole. Han har en helt speciel grund til han nu vil sælge den forholdsvis sjældne herregårdsvogn.

-Jeg har elsket klassiske biler siden jeg var helt lille, hvor jeg ofte kørte rundt med en bekendt af familien til diverse veteranbiltræf. Min far havde også lidt veteranbiler igennem min opvækst, og da jeg fyldte otte år anskaffede jeg mig en Ford Zephyr 4 mk.2, smiler Lasse-Emil. Men det var Volvo drengen var faldet for.

-Min interesse for Volvo startede, da jeg var helt lille, hvor jeg så billeder af min fars gamle Volvo’er igennem tiden. Da jeg var ti år gammel skrev jeg ned i en bog, hvordan min drømmebil skulle være. Der stod blandt andet i bogen, at det skulle være en blå og hvid Volvo Amazon, med en bestemt motor og alle reservedelene, som skulle monteres, var skrevet ned i bogen.

-Da jeg fylder 18 år i 2014, var min mor alvorligt syg af kræft, og dér falder hun så over min bog, som jeg skrev som 10-årig. Jeg havde glemt alt om den bog og vidste ikke, at hun havde fundet den. En dag ringer hun så til mig og siger, at der er noget hun gerne vil snakke med mig om, og hun lyder meget alvorlig. Jeg skynder mig så over til hende, og da jeg kommer ind i hendes stue, viser hun mig først den bog, jeg havde skrevet om min drømmebil som lille, og efterfølgende viser hun mig så en flot Volvo Amazon fra 1960 i blå og hvid. Bilen var til salg i København, og hun ville gerne give mig bilen i gave, husker Lasse-Emil med glæde.

-Der gik et par dage, og jeg kom hjem fra København med min første Volvo Amazon. Jeg kørte nu i bilen i 2 år, og min mor døde i mellemtiden. Derfra besluttede jeg mig for at sætte bilen HELT i stand. Jeg har nu brugt fem år på at sætte den i stand, hvor jeg er gået lidt til og fra. Bilen er snart ved at være færdig, men jeg kan mærke at jeg er ved at miste pusten lidt. Jeg har besluttet mig for, at når jeg er færdig med min blå og hvide Amazon, vil jeg holde mig til den i et godt stykke tid. Min Herregårdsvogn har jeg nydt medens jeg ikke har kunnet køre i min ”rigtige” Volvo Amazon, men nu kan jeg snart kalde mig færdig med den, og vil derfor nu gerne sælge min ellers rigtig dejlige Volvo Amazon 220 HGV. fra 1962, forklarer Lasse-Emil.

Lasse-Emil Bang Nielsen har derfor sat sin Volvo Amazon herregårdsvogn til salg for 135.000 kr. Og er det ikke en forholdsvis høj pris for en Amazon, vil mange sikkert spørge? Jo, det er det umiddelbart, men kendere af Volvo Amazon er ikke forbavset over, at de forholdsvis sjældne herregårdsvogne er løbet op i den pris. Herregårdsvogne er generelt i højere kurs end for bare få år siden – så er bilen lavet ordentligt, og kombineret med det er en af de første 1400 HGV’ere er prisen nok ikke helt ved siden af, vurderer en kender.

Så er du interesseret i denne bil kan sælgeren kontaktes på mail: Lassar.racing@hotmail.com eller telefon: 24649153.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
2 biler kørt sammen

2 biler kørt sammen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

af Irma Møller, - formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

af Irma Møller , formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Listeria i cheddarost

Listeria i cheddarost

Lactalis Danmark tilbagekalder et parti Cahill’s Porter Cheddar ost, da der er risiko for listeria i produktet. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 29. juli 2021 ... læs mere
Denne bil savner sin ejer

Denne bil savner sin ejer

Bilen står på Siriusvej 7 8370 Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (32)

UD I NATUREN (32)

I dag får du en håndfuld motiver, taget på en solskinsdag, i og omkring den lukkede fiskepark i Svejstrup ... læs mere
Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Loading...