Ifølge døgnrapporten fra Østjyllands Politi fandt der en ”alvorlig” hændelse sted i lørdags. Under overskriften: ”Musvåge skudt under jagt i skovområde” indeholdt mandagens døgnrapport følgende tekst:
”Lørdag eftermiddag kl. 16.29 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en musvåge ved en fejl var blevet ramt af skud under en jagt i et skovområde mellem Hinnerup og Hammel.
Ifølge anmeldelsen, som kom fra jægeren selv, var musvågen blevet skudt, da jægeren havde forvekslet den med en fasan. I modsætning til fasanen er musvågen dog fredet og må ikke skydes.
En patrulje blev sat på opgaven med at få undersøgt forholdet nærmere og fik foretaget de indledende afhøringer med henblik på at få klarlagt hændelsesforløbet.
Musvågen blev udfundet med hjælp fra jægeren og efterfølgende taget med til politistationen i Randers til nærmere undersøgelse.
Jægeren er på nuværende tidspunkt ikke sigtet i sagen, og Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.”
Mangler politiet ressourcer?
Svaret er JA, hvis man skal tro samtlige artikler i pressen om emnet eller politiets egne medlemsundersøgelse: ”Stort pres på arbejdsmiljø og ressourcer” – således lyder overskriften i en medlemsundersøgelse, fra Politiforbundet, som viser, at knap ni ud af ti politifolk oplever, at de har svært ved at udføre deres arbejde tilfredsstillende, fordi de har alt for travlt. Otte ud af ti mener, at politiet i alt for høj grad bliver politisk detailstyret. På trods af en stærk korpsånd, som binder kollegerne sammen, har mere end hver tredje aktiv overvejet at søge orlov eller helt ud af politiet.
Undersøgelsen fastslår, hvad Politiforbundet længe har kritiseret – nemlig mange års svigt, dårlig drift og mangelfulde investeringer. Politifolk løber alt for stærkt, og samtidig skal de igennem forhindringsbaner af detailstyring og overadministration, med en generel nedslidning af fagligheden til følge.
Hvad med at prioritere lidt i opgaverne?
Talrige artikler i dagspressen afslører også, at danske politibetjente har utallige overarbejdstimer og at korpset mangler i hundredevis af betjente.
Problematiske fodboldkampe kræver politiets tilstedeværelse i stort omfang. Det samme gør talrige demonstrationer for og imod det ene og det andet. Færdselskontrol er også mandskabskrævende. Det samme er indbrud, voldsanmeldelser og al anden alvorlig kriminalitet.
Er et ”vågeskud” (sic!) af en musvåge en lørdag eftermiddag under en i øvrigt helt lovlig jagt, må man antage, virkelig så alvorlig en forbrydelse, at det hårdtprøvede politikorps skal sætte en politipatrulje på opgaven og undersøge forholdet nærmere, foretage indledende afhøringer med henblik på at få klarlagt hændelsesforløbet, ”udfinde” det nedskudte kræ og transportere selvsamme kræ til politistationen til nærmere undersøgelse? Åbenbart…
Naturligvis er det beklageligt, at den stakkels musvåge blev forvekslet med en fasan. Og selv om musvågen er en fredet fugleart, så er ”skaden” (sic!) vel til at overse.
PingvinNyt.dk’s gamle redacteur kommer den danske børnesang af Johan Ludvig Heiberg ihu:
Højt på en gren en krage,
simsaladim bamba saladu saladim –
højt på en gren en krage sad.
Så kom en hæslig jæger,
simsaladim bamba saladu saladim –
så kom en hæslig jæger hen.
Han skød den stakkels krage,
simsaladim bamba saladu saladim –
han skød den stakkels krage ned.
Nu er den stakkels krage,
simsaladim bamba saladu saladim –
nu er den stakkels krage død.
”SYNSPUNKT” skrives og redigeres af PingvinNyt.dk’s redaktør, Eigil Jacobsen,
og klummen sætter som oftest respektløst og unuanceret fokus
på både store og små finurligheder, nyheder og tildragelser, og hvor navnlig politik
og politikere fylder meget. Både lokalt, regionalt og nationalt.
Hensigten med klummen er først og fremmest at skabe debat og eftertanke,
og indholdet er alene udtryk for skribentens egne holdninger.