|

Favrskov i bekymrende tilbagegang i erhversvenlighed

Går fra 14. pladsen i 2023 til 30. pladsen i 2024

Foto: Modelfoto
Favrskov Kommune oplever i Dansk industris årlige undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed en markant tilbagegang i den samlede placering.

Kommunen går fra 14. pladsen i 2023 til 30. pladsen i 2024. Det er Favrskovs laveste placering i de 15 år, DI har foretaget undersøgelsen.
Heldigvis er der også områder, hvor kommunen stadig klarer sig godt. Sagsbehandling er stadig i god gænge, hvor Favrskov går fra 17. pladsen i 2023 til 15. pladsen i 2024. Ligeledes er kommunens information og dialog med virksomhederne gået frem.

– Det er glædeligt at se, at kommunens indsats for sagsbehandling bærer frugt. En hurtig og effektiv sagsbehandling er afgørende for vores lokale virksomheder, siger Anders Strange, bestyrelsesleder for DI Østjylland.

Mange områder, hvor Favrskov Kommune oplever tilbagegang
Virksomhederne i Favrskov har klart givet udtryk for, at tiltrækning og sikring af arbejdskraft er en høj prioritet for dem. Men netop kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft og Jobcentrets samarbejde med virksomhederne er områder, hvor kommunen er gået en del tilbage.
– Et tæt samarbejde mellem kommune og virksomheder er vigtig for at sikre de nødvendige kompetencer og ressourcer i virksomhederne. Det er derfor bekymrende at se udviklingen på dette område, siger Anders Strange, bestyrelsesleder for DI Østjylland.

Infrastruktur og digitale rammer er to andre områder, hvor kommunen har mistet terræn. Infrastrukturplaceringen er faldet fra 23. pladsen i 2023 til 62. pladsen i 2024, og de digitale rammer er faldet fra 38. pladsen til 50. pladsen.
– Vi er nødt til at styrke vores infrastruktur og digitale rammer for at sikre, at vores virksomheder kan konkurrere på lige fod med andre kommuner. Det er områder, vi vil sætte ind på i det kommende år, siger Anders Strange.

Kent H. Jeppesen, formand for FAVRSKOV ERHVERv udtaler til PingvinNyt.dk:
”Det er super ærgerligt at vi går tilbage – ikke mindst fordi meget skyldes statistik og andre objektive kriterier, der er besværliggjort af vores kommunes store arealmæssige beskaffenhed.
Og NEJ 5G virker ikke i alle områder.
Der er helt klart positive områder i analysen, men vi vil sammen med Favrskov Kommune gå et spadestik dybere i analysen og sammenholde den med andre analyser af hvordan det er at drive erhvervsvirksomhed i Favrskov Kommune. Der SKAL komme forslag til hvordan vi kan forbedre os på de svage punkter, også selvom vi jo trods alt ligger i den øverste 1/3 i Danmark.

Selvom det jo ikke er erhvervslivet forhold der plejer at fylde i valgkampen, så kan vi jo håbe på at vi med de rigtige argumenter og forslag kan være med til at skabe en debat i den kommende valgkamp om byrådspladserne. Det er jo trods alt erhvervslivet og de arbejdspladser vi skaber, der er med til at skabe den økonomi, der skal til for at vi alle har et godt velfærdssamfund i Favrskov Kommune.”

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024
• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk, at DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
• 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
• 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



UGENS NATURBILLEDER nr. 94

UGENS NATURBILLEDER nr. 94

Solen skinner, og temperaturmåleren viser sommervejr, men vi har altså taget hul på årets første efterårsmåned ... læs mere
Region Midtjylland styrker hospitalerne og flytter behandling tættere på patienten

Region Midtjylland styrker hospitalerne og flytter behandling tættere på patienten

Et samlet regionsråd har indgået forlig om budget 2025, der sætter fart på behandling tættere på hjemmet og prioriterer midler til en fremtid med flere ældre ... læs mere
Et løft til folkeskolerne og fokus på den grønne omstilling

Et løft til folkeskolerne og fokus på den grønne omstilling

Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet Favrskov ... læs mere
Bred enighed om forslag til budget i Favrskov

Bred enighed om forslag til budget i Favrskov

Et samlet Byråd i Favrskov Kommune står bag budgetforslaget for 2025-28, der bygger på en kombination af udvidelser, reduktioner og et anlægsprogram, der i høj grad sikrer investeringer i dagtilbud, skoler og ældreområdet ... læs mere
Budgetforhandlingerne for kommunens budget 2025 – 28 er nu i slutfasen og alle byrådets  partier og løsgængere er enige

Budgetforhandlingerne for kommunens budget 2025 – 28 er nu i slutfasen og alle byrådets partier og løsgængere er enige

Budgetforslag 2025-28 offentliggøres i forlængelse af Økonomiudvalgets møde 3. september ... læs mere
Har du lyst til en god snak?  Det har vi!

Har du lyst til en god snak? Det har vi!

Af Mette Nøhr og René Schneider – byrådsmedlemmer for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
CEPOS: Favrskov Kommune kan spare 232 millioner kroner, hvis kommunen ville prioritere og anvende ressourcerne lige så effektivt som Vejle Kommune

CEPOS: Favrskov Kommune kan spare 232 millioner kroner, hvis kommunen ville prioritere og anvende ressourcerne lige så effektivt som Vejle Kommune

Det viser beregningen af ”kommunepotentialet”, som sammenligner kommunens faktiske udgifter med udgiftsbehovet, som er beregnet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet baseret på kommunens befolkningssammensætning som fx antal skolebørn, plejekrævende ældre, førtidspensionister, sygedagpengemodtagere samt mange andre parametre ... læs mere
Planerne for efterårets vaccinationsindsats er klar

Planerne for efterårets vaccinationsindsats er klar

Efterårets vaccinationsindsats mod influenza og covid-19 står for døren, og Sundhedsstyrelsen er klar med planen for, hvem der bliver tilbudt gratis vaccination, hvilke vacciner der gives, og hvornår tilbuddet starter og slutter ... læs mere
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: 330 unge mellem 15 – 24 år er uden job eller uddannelse i Favrskov Kommune

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: 330 unge mellem 15 – 24 år er uden job eller uddannelse i Favrskov Kommune

Hverken formand for Arbejdsmarkedsudvalget i kommunen, Isabell Friis Madsen, eller direktør for Job- og økonomi, Peter Jensen kan genkende antallet ... læs mere
Loading...