Meget tyder på, at Region Midt netop har valgt at ”skyde budbringerne” i den aktuelle kræft-skandalesag på Aarhus Universitetshospital (AUH) ved at fyre to hospitalsdirektører, og så håbe på, at problemet er løst.
Det er der flere ting, der tyder på.
Kammeradvokatens redegørelse viser jo netop, at den øverste ledelse i regionen har været informeret om de omfattende kapacitetsproblemer, overskredne ventelister og ulovlige misinformationer af 313 kræftpatienter i mere end et år.
Derfor peger pilen direkte mod regionsrådsdirektør Pernille Blach Hansen og regionsformand Anders Kühnau.
Tilsyneladende håber de begge på, at den dysfunktionelle ledelsesstruktur, som regionen praktiserer, hvor ansvaret delegeres nedad i organisationen – dvs. ud til de enkelte afdelinger, men hvor handlemulighederne for at løfte ansvaret ikke følger med, kan få dem begge ”af krogen”.
Da skandalen blev afsløret i pressen stod regionsformand Anders Kühnau frem og for rullende kameraer bedyrede, at han ikke var blevet informeret om problemerne. Lige som han i øvrigt heller ikke var vidende om skandalen med de unødvendige benamputationer…
Det er i direkte modstrid med kammeradvokatens redegørelse, der netop peger på, at korrespondance viser, at ledelsen i regionen har været fuldt informeret om tingenes tilstand på mavetarmkirurgisk afdeling på AUH.
Det er mere end påfaldende, at ingen politikere i regionsrådet har villet udtale sig i sagen.
Det samme gælder koncerndirektør Pernille Blach Hansen og regionsformand Anders Kühnau.
Alle stikker hovedet ned et mørkt sted…
De to fyrede direktører. Claus Thomsen og Poul Blaabjerg har begge fået ”mundkurv” på i forbindelse med deres lukrative fratrædelsesordninger på sammenlagt 7,5 millioner kroner, som AUH skal betale, og som derfor yderligere forringer hospitalets økonomi og i sidste ende går ud over patienterne.
Skandalesagen lugter fælt!
”SYNSPUNKT” skrives og redigeres af PingvinNyt.dk’s redaktør, Eigil Jacobsen,
og klummen sætter som oftest respektløst og unuanceret fokus
på både store og små finurligheder, nyheder og tildragelser, og hvor navnlig politik
og politikere fylder meget. Både lokalt, regionalt og nationalt.
Hensigten med klummen er først og fremmest at skabe debat og eftertanke,
og indholdet er alene udtryk for skribentens egne holdninger.