|

Ikke lige nu…

”Selvfølgelig handler det om tid. Vi finder hele tiden på noget nyt, der skal give os mere tid til bare at være. Men bruger vi de nye ting rigtigt?”

For nogle år siden skulle det danske fodboldlandshold spille en kamp mod Norge i Parken i København.
Der skal jo altid gå nogle minutter i en en slags optakt, og i den anledning var der en journalist, der havde opdaget sangeren Johnny Madsen i køen og ville lave et interview med ham. Madsen sagde først ”ikke lige nu!”. Men da han var sluppet fri af trængslen sagde han: ”at folk altid havde så travlt med at rakke ned på norsk fodbold – det må være fordi, de ikke havde prøvet norsk mad.”

En henkastet bemærkning, men man skal være forsigtig med de der små løsgående småhistorier – ellers kan gennemrejsende her i Danmark jo let komme til at tro, at det, der serveres på rastepladserne ved vores motorveje, har noget som helst med dansk mad at gøre.
Der er ingen gode historier at hente for feriefolket med de uroilige unger på bagsædet, for hver gang vi danskere glemmer vores historie, bliver tomrummet fyldt op af et monopol som i dette tilfælde Monarch. Og som en dansk kok for nylig sagde det i radioen.” Monarch er ikke et sted, man spiser, det er noget, man bliver idømt, fordi der ikke er andre muligheder”.

HELLERE EN OMVEJ og et godt måltid, især når vi holder ferie. Hellere lytte end have travlt. Ferietravlt. Vi skal jo have samlet op på alle arbejdsårets ”Ikke-lige-nu’er”.
Næst efter ”Glædelig jul og godt nytår”, så er det nok en af de mest brugte sætninger i det danske sprog: Ikke lige nu…”.
Vi siger det, når Lukas kommer hjem fra skole og vil fortælle om Sofie, der bliver mobbet i gymnastiktimerne.
Vi siger det, når vores bedste veninde ringer og fortæller, at hun har fundet en rød læbestift på mandens skjortekrave.
Vi siger det, når børnene vil vise os en tegning, de har lavet henne i SFO’en.
Vi siger det, når vi lige er ved at sætte en kogevask over – og naboen vil give et glas hvidvin.
Og når manden kommer sent hjem fra arbejde og kravler ned i dobbeltsengen for at få en knuser: ”Ikke lige nu!”.

Og som vi lever i dag, er vi jo tvunget til en masse ”Ikke-lige-nu’er”, en masse ”nej’er”. Men hvad er det egentlig, vi så siger ”ja” til i stedet?

DET MESTE ER LAVET AF RUSTFRIT STÅL – eller Apple:
Vaskemaskiner, komfurer, køkkenborde, mobiler, røremaskiner, biler, i-pads, støvsugere, tørretumblere, køleskabe, o.s.v.
Og næsten alt det, vi siger ”nej” til, handler om følelser. De er så besværlige og tager så pokkers lang tid.
Børn, der er glade elller kede af det, ægtefæller, der trænger til kærlighed, veninder, der skal skilles, naboer, der trænger til en sludder, gamle venner, der tager tabletter mod depressioner, nye venner, der gerne vil tættere på, end vi har tid til.

SELVFØLGELIG HANDLER DET om tid.
Vi finder hele tiden på noget nyt, der skal give os mere tid til bare a være. Men bruger vi de nye ting rigtigt?
Både computere og mobiler er udviklet til brug i arbejdstiden, men vi ved alle, at de griber ret så forstyrrende ind i fritiden. Vi arbejder mere og mere hjemme, som det tydeligt viste sig i corona-tiden.
Og køkkenerne stjæler også mere tid, selvom vi har mikrobølger, kaffemaskiner, o.s.v. Vi bruger faktisk godt en time mere på husarbejde, end vi gjorde før alle maskinerne. Og tallet vokser med cirka fem minutter hvert år.

Ifølge fremtidsforskerne kan vi ikke længere imponere hinanden med eksotiske menuer, smarte nye elbiler, store villaer og håndsyede jakkesæt.
Hvis man vil give udtryk for overskud, styr på tingene og det fine liv, skal man satse på den gode tid.

DE MANGE KAFFEBARER rundt omkring er et godt eksempel.
Tidligere parkerede man en sportsvogn ulovligt udenfor baren, styrtede ind for at kvæle en espresso og så afsted igen.
I dag er sportsvognen blevet afløst af noget så gammeldags som strikketøj.
Når man sidder der ved fortovskanten og strikker, mens man sludrer med en god veninde om følelser, kærlighed, skilsmisser og erotiske eventyr, så kan man mindes sangen ”Time is on my side, yes it is”, som mange af os lidt ældre kan huske med både Rolling Stones og Moody Blues.

”Var det noget med en genopfyldning?”
”Ja tak, lige nu…”.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Favrskov Kommune er med i landsdækkende samarbejde, der skal frigive tid i hjemmeplejen

Favrskov Kommune er med i landsdækkende samarbejde, der skal frigive tid i hjemmeplejen

Favrskov Kommune træder nu ind i skaleringsprocessen 'Sammen om ny teknologi og centraliseret respons'. Samarbejdet skal føre til nye løsninger, som kan øge trygheden for borgere i eget hjem og frigive tid blandt medarbejdere i hjemmeplejen ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR BÅDE RIS OG ROS TIL BUDGETTET

ÆLDRE SAGEN HAR BÅDE RIS OG ROS TIL BUDGETTET

De tre afdelinger af Ældre Sagen i Favrskov har indsendt et fælles høringssvar til det kommunale budget for 2024-2027 ... læs mere
UGENS NATURBILLEDER nr. 46

UGENS NATURBILLEDER nr. 46

September går på hæld og vi har passeret efterårsjævndøgn, hvilket betyder, at vi nu er gået ind i vinterhalvåret. Dette er dog svært at fornemme på ugens vejr, som byder på løvfaldssommer, altså over 20 grader tre dage i træk ... læs mere
Mette er Favrskovs nye sundhedschef

Mette er Favrskovs nye sundhedschef

Favrskov Kommune har valgt 51-årige Mette Bødiker Vestergaard til stillingen som sundhedschef. Mette Vestergaard tiltræder i jobbet 1. november 2023 ... læs mere
På jagt efter flere frivillige hjerteløbere

På jagt efter flere frivillige hjerteløbere

I Danmark har vi en rekordhøj overlevelse efter hjertestop uden for hospital – særligt i det offentlige rum. Ambitionen er, at endnu flere skal overleve, og ny dansk forskning viser, at de fleste hjertestopoverlevere vender tilbage til et godt liv ... læs mere
Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for dig

Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for dig

Ro på skatten trods højere vurdering ... læs mere
18 busser og seks biler udsat for groft hærværk

18 busser og seks biler udsat for groft hærværk

To drenge sigtet – den ene fra Favrskov ... læs mere
Har du et barn mellem 10-13 år?

Har du et barn mellem 10-13 år?

I Danmarks Motions uge, kan dit barn helt gratis og uforpligtende komme og være med på vores Børne Bootcamp hold Torsdag kl. 18:30-19:15 ... læs mere
Nu kan du få overblik over de nye ejendomsvurderinger i dit nabolag via kort på Boligsiden

Nu kan du få overblik over de nye ejendomsvurderinger i dit nabolag via kort på Boligsiden

Som noget nyt viser Boligsiden de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 på kort. Den nye funktion gør det let og overskueligt at sammenligne vurderinger i ens nabolag, så boligejere nemt kan få sig et overblik over, hvad tilsvarende boliger i deres ... læs mere
UGENS NATURBILLEDER nr. 45

UGENS NATURBILLEDER nr. 45

I dag står den på en lun septembercocktail med både frugt og sommerfugle ... læs mere
Region Midt mangler 65 mand ud af 480 stillinger

Region Midt mangler 65 mand ud af 480 stillinger

Ambulanceredderne passer på samfundet, men passer samfundet på ambulanceredderne? ... læs mere
Åbent Hus - Danmarks Motionsuge 41

Åbent Hus – Danmarks Motionsuge 41

Hadsten Motion holder Åbent Hus i Danmarks Motions uge 41 ... læs mere
Loading...