|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Lone Theils

Endnu en af landets populære krimiforfattere lægger vejen forbi Favrskov, når Lone Theils besøger Hammel Bibliotek onsdag den 9. november.

Provinskrimier

Krimi Det falder fint i tråd med efterårets tema om provinsen, at Lone Theils’ nyeste krimiserie foregår i Vestjylland – med udgangspunkt i Holstebro, hvor hun selv kommer fra. Det er også min barndomsby, hvorfor jeg selvfølgelig har læst denne bog med særlig interesse. Det er en familiethriller, hvor den lokale seværdighed Hjerl Hede spiller en vigtig rolle. På en udflugt hertil forsvinder familiens 10-årige datter Mille sporløst. Først et årti senere dukker en ung kvinde op og påstår, hun er Mille – men kan det nu også passe? Moderen i familien tager imod hende med åbne arme, mens faderen og broderen er mere skeptiske. Signe Brask havde sagen som nyuddannet betjent, og den har aldrig sluppet hende, så hun involveres igen.

Savnet. Af Lone Theils

Storbykrimier

Krimi Debuten som krimiforfatter foregik i helt andre rammer, inspireret af Theils’ mangeårige virke som korrespondent i London. Samme beskæftigelse har hovedpersonen Nora Sand. Vi får både lokalkolorit fra storbyen og indsigt i stridigheder med den danske redaktør, der med begrænset held forsøger at lede på afstand. Første bind i serien er inspireret af en virkelig historie. Nora køber en gammel kuffert der skal pynte i stuen, og i kufferten finder hun en masse fotos af unge piger.

Noras nysgerrighed er vakt, da hun opdager, at to af pigerne er danske, og at de var på vej til London, da de forsvandt på Englandsbåden. Kufferten har oveni købet tilhørt en seriemorder, der afsoner en livstidsdom. Efterhånden som hun trævler sagen op, kommer også Nora i livsfare.

Pigerne på Englandsbåden. Af Lone Theils

 

De kongelige

Biografi I forbindelse med den engelske dronnings død og bisættelse var Lone Theils på grund af sit store kendskab til engelske forhold fast inventar i TV-studiet for at kommentere. Hendes nyeste bog ikke en krimi, men en biografi om netop et ikonisk tidligere medlem af det engelske kongehus, nemlig Lady Diana. Theils var selv på arbejde som korrespondent den aften for 25 år siden, hvor Diana omkom i en bilulykke. Bogen er et flot billedværk, der sobert har fravalgt paparazzi-fotos. Teksten bringer måske ikke så meget ny viden, men bogens fokus på konfliktpunkterne i Dianas og sønnernes liv giver et lidt mere nuanceret billede af Diana som person og af de begivenheder, bogen trækker frem – set i forhold til de mere sort/hvide helgenagtige fremstillinger, vi ellers tit har set.

Diana. Af Lone Theils

 

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Knæk Cancer: Flot resultat i en svær tid

Knæk Cancer: Flot resultat i en svær tid

Endnu engang har danskerne bakket stærkt op om Knæk Cancer: I løbet af uge 43 er der samlet i alt 117.449.190 kr. ind ... læs mere
Publikum strømmede til Familiemessen i Hadsten

Publikum strømmede til Familiemessen i Hadsten

Allerede før kl. 11.00 måtte bilister ty til ulovlig parkering ... læs mere
ADVARSEL!

ADVARSEL!

SLET OMGÅENDE DENNE FUP-MAIL! ... læs mere
Fotos af den færdigbyggede bro ved Bidstrup/Laurbjerg.

Fotos af den færdigbyggede bro ved Bidstrup/Laurbjerg.

Banedanmark er nu er færdige med det store broprojekt og man kan igen køre ad Bidstrupvej til Laurbjerg ... læs mere
Lars Løkke, Moderaterne, vil afskaffe folkepensionen - vil DU også det?

Lars Løkke, Moderaterne, vil afskaffe folkepensionen – vil DU også det?

-af Lone Glarbo, Danmarksdemokraterne, Folketingskandidat i Østjylland, Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Skal man frygte at komme på plejehjem?

Skal man frygte at komme på plejehjem?

Svar fra Daniel Jakobsen, MF (A) ... læs mere
Hvad gør man, når alting bliver dyrere?

Hvad gør man, når alting bliver dyrere?

Det er der rigtig mange mennesker, som søger svar på i en tid med høj inflation, stigende renter og prisstigninger på alt lige fra el og varme til fødevarer. Derfor har Vestjysk Bank netop afholdt et webinar om emnet – ... læs mere
Frivillig frem for alt

Frivillig frem for alt

Peter B. Laursen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Favrskov Kommune, er gået bort ... læs mere
Om ubalance mellem land og by og om urimelige regler for pårørende til på hospice

Om ubalance mellem land og by og om urimelige regler for pårørende til på hospice

-af Lone Glarbo, Danmarksdemokraterne, Folketingskandidat i Østjylland, Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
UD I NATUREN (98)

UD I NATUREN (98)

Nu falmer skoven og om et par dage slutter både oktober og sommertid. Dagen har nu en længde på ca. 10 timer og den aftager med yderligere 3 timer de næste to måneder. Håber du har mulighed for, at nyde ... læs mere
Beskedent fremmøde...

Beskedent fremmøde…

Favrskov Erhverv afholdt vælgermøde tirsdag eftermiddag d. 25. oktober ... læs mere
Pænt fremmøde til Ældre Sagens vælgermøde

Pænt fremmøde til Ældre Sagens vælgermøde

Værdig ældrepleje, mangel på arbejdskraft og pensionisternes økonomi va blandt de emner, der blev spurgt ind til ... læs mere
Loading...